ubisoft discussions

Quick Suggestions

  • Ubi-Mark.
    Ubisoft Support Staff 2768 posts

    Hello @sneaky__gaming,

    Thank you for the update!

    I just received information from the development team and I can confirm now that this issue will be resolved with a future update! Once the resolution is deployed, we will let everyone know through the patch notes.

    I hope it helps and if you have any additional questions or concerns, please let us know!

    Official Response
  • Sneaky__Gaming
    5 posts

    @ubi-mark ok thank you for that i appreciate it

  • Schattenjager
    1 posts

    @arranetic

    Thanks! It worked for me too!

  • Ubi-Borealis
    Ubisoft Support Staff 6078 posts

    Hello there!

    You're welcome, @Sneaky__Gaming! Once we have more information regarding the fix, including an ETA for the update it is to be included in, we will let you know within this thread and via patch notes published in the News & Announcements forum.

    I'm glad to hear that @arranetic's steps helped you to progress further in "Vault of the Ancients," @Schattenjager! For those who are interested in try the steps yourself, you can view them below:

    All I did was change some graphic settings, the game says it will reset if you change these settings I said yes, the game reset then I manually loaded the latest save instead of hitting continue and I was able to continue with the quest... Also I just kept hitting the skip button ( space bar ) threw the hole Havi speaking with Ivaldi scene! I really hope this helps other players with the same problem.


    In particular, changing the graphics settings to low seems to help.

    Thanks! 😊

    Official Response
  • Sneaky__Gaming
    5 posts

    I fount a new fix one that worked when lowering the graphics didnt and ive tried for days to get it to work and today i fount one i fast travelled near to the mission to one of the view points then walked to the hideout going down the hole then spoke to ivaldi i dont know if it will work for others but thats what i did so i hope this works for others as it was frustrating waiting for an update!!

  • Anderson95luiz
    2 posts

    @sneaky__gaming thanks bro, here it worked

  • Exifna
    1 posts

    Another fix for everyone who hasn't had any luck with the others, I found that dropping the FPS limiter to 30fps fixed the issue for me.

  • Ubi-Borealis
    Ubisoft Support Staff 6078 posts

    Hello there @Sneaky__Gaming & @Exifna!

    Thanks for sharing the workarounds that resolved this issue in "Vault of the Ancients" for you too! I'm glad to hear that these have helped @Anderson95luiz to progress in the mission as well.

    For those who are interested in trying the workarounds shared by players within this thread, you can find out more about them below:

    All I did was change some graphic settings, the game says it will reset if you change these settings I said yes, the game reset then I manually loaded the latest save instead of hitting continue and I was able to continue with the quest... Also I just kept hitting the skip button ( space bar ) threw the hole Havi speaking with Ivaldi scene! I really hope this helps other players with the same problem.

    I fount a new fix one that worked when lowering the graphics didnt and ive tried for days to get it to work and today i fount one i fast travelled near to the mission to one of the view points then walked to the hideout going down the hole then spoke to ivaldi i dont know if it will work for others but thats what i did so i hope this works for others

    Another fix for everyone who hasn't had any luck with the others, I found that dropping the FPS limiter to 30fps fixed the issue for me.


    Thanks! 😊

    Official Response
  • Bradderrss
    3 posts

    change settings to 30 fps works.

  • Energy_OW
    1 posts

    !!!!!!!!!! Possible fix !!!!!!!!!!!!
    I had the same problem after Havi says "Wait". I tried lowering the graphics and reloading, that did not work.
    What worked for me was starting the convo with Ivaldi and alt tabbing (borderless window) until I heard it progress past that point. Hope this helps.

  • Azorius23
    1 posts

    @energy_ow it worked for me too, thanks!

  • Lostvayne96
    1 posts

    I am currently having the same issue, tried re-installing game, restarting game but to no avail

  • Reality_Jetlag
    2 posts

    Hey there,

    I had the same issue. The installtion path/downloadfile was on my HDD and I copied the folder into my SSD and it worked. I think the HDD was the problem, cuz It's too slow for Valhalla at some point I guess.

    It was the only solution for me, Idk if you use an HDD for Valhalla too. Try to install it on other SSD/HDD

    Much love

  • Ubi-Thrupney
    Ubisoft Support Staff 2849 posts

    Hey there @bradderrss and @Energy_OW - thanks very much for sharing these workarounds! That'll be most useful for other players facing the same issue, while we work towards implementing a fix from our end. @Azorius23 , fantastic to hear @Energy_OW 's suggestion solved this for you as well.

    Hey @Lostvayne96 , welcome to Discussions! I'm sorry to hear you've not been able to progress with this quest. As you may have seen, we've got a fix for this issue on the way as soon as possible. In the meantime, please make sure you've checked Ubi-Borealis' post for the latest details. Sorry for the inconvenience!

    Howdy @Reality_Jetlag - thanks for passing on your experiences with this! Just to clarify, are you saying that moving Valhalla to an SSD rather than your HDD solved this specific issue with Vault of the Ancients? Just wanted to make sure 🙂

    Official Response
  • NL.Ace
    1 posts

    @elder_aeterna I had the same issue, I reloaded a save 10 minutes prior because leaving the underground city and I walked to the shelter instead of fast travelling and it worked for me

  • Adecki90
    1 posts

    I can't progres in DoR too because of this bug!!!!! WHERE IS THE PATCH?! I'VE TRIEF EVERY SOLUTION IN THIS THREAD AND IM STILL STUCK! FIX YOU [censored] UBI!!!!!

  • Offlin3Gamer
    1 posts

    i think i found the fix - 
    i had this bug for days so i went and did every side quest on the map witch I had only 2 left 

    "Dwarf in Distress" and "Heroic Scribe"
    so I went and cleared the last camp and got the final scribe and went to do the quest again

    and it worked.

  • SJKotomi
    2 posts

    i ran into this bug last night. ive tried what people suggested here but none of them have worked for me. its shame that this bug hasnt been addressed yet. and on top of that there doesnt seem to be any fix for it in tomorrows patch. unless i missed it somewhere.

  • SJKotomi
    2 posts

    i overlooked the "30 fps cap fix" that someone mentioned in this thread. i can confirm that it has worked for me. i managed to finish the rest of the dlc. i restarted the game, capped the frame rate to 30 in the Screen settings, loaded my most recent saved, talked to ivaldi, skipped through the dialog all the way to when odin says "wait" then the next scene loaded. after all that was done i removed the 30 frame cap and the rest of the dlc ran fine

  • juerau
    2 posts

    @elder_aeterna
    still have the same problem.

Suggested Topics