Welcome to discussions

Quick Suggestions

  • Apestront
    3 posts

    I don't play the game through ubisoft+. Bought it and starts up (with ubisoft connect). However, since the last patch, like all other players here, the game crashes every 15-30 minutes. Like the title of this post says. It looks like it is more likely to happen after i've accepted the daily quests from Reda. When i've done that and the game crashes, at restart the Reda-quests are gone and I have to reactivate them.

    Like the first post: my pc is up to date, i meet the requirements (much more then needed) and the game is up to date.
    Unfortunatly, this, with being unable to finish the game because of the gamebreaking bug which has been unsolved since the beginning (Ealdorman), makes the game for me hard to enjoy.... I am really wondering why there is so much to do about an apparantly buggy game like CP2077 (which runs marvelous and bugfree on my pc) and no one is talking about this bugfest of a game...

  • YazX_
    174 posts

    Guys i might be into something here but still need more time to tell if it was the root cause of the issue, i had FOV set to 110%, i set the slider to 100% and went to NCP and set everything to off/default for every setting for ACV. have been playing for one and half days for long sessions without TDRs. might be FOV and G-Sync are causing these TDRs (Driver Crash).

    P.S: this is on Latest Nvidia Drivers 461.72



  • pyronical
    1 posts

    Was crashing every ~15-30mins. I used revo uninstaller, to fully remove the game, downloaded from scratch, also deleted the Documents\Assassin's Creed Valhalla folder - worked for me.

  • RiMA_
    1 posts

    I'm playing with ps4 and after 30+ playing hours the game just started freezing/crashing every 10 minutes. Started happening just this week, perhaps at the same time the 'avenge player x's death' minigames started.

  • Guamat91
    5 posts

    From when I've bought the game, 2 month ago, I've been able to play 8 hours, with all these crashes, every 15 minutes the game crash to desktop, I will never buy an ubisoft game anymore, it's not possible that after all this time the problem hasn't been solved..ubisoft it's a shame

  • ildafkam
    12 posts

    Worst experience I’ve had with a game freezing and crashing in 20 years (playing hundreds of games on pc and consoles). Unbelievable that after all the patches, it’s still happening.

  • Shahany
    6 posts

    @cavveman When you click games tab in Steam look at the bottom of the left column tab it will say add non Steam game. When the tab appears asking you to browse your PC you go find the actual Valhalla exe once you found it click open and then it will be added to the Steam list. Please note when starting the game the first time of each day Ubi will still ask you to log in. I found that going trough Steam makes the game more stable.

  • zio.pino
    12 posts

    My first and last Game ubisoft , Crash like all in this post , i try so many stuff and follow thousend step.
    UBISOFTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT CAN YOU FIGURRE OUT IS NOT OUR PROBLEM? YOU GONE LOOSE SO MANY CUSTMERS , ANSWER AT THIS POST .

  • ChuckKatse
    283 posts

    Assassian's CRASH Valhalla. A Ubisoft problem they are failing to address. If they do respond they give you troubleshooting steps to follow. When you have this many folks reporting Crash issues it is on their end. Anything else have to be said.

  • Ludikus03
    1 posts

    Ive been having the same crashing issue. ~30mins to 1hr gameplay and just CTDs.
    Ive verified files, all good. Divers updated to latest. Hardware can run the game in ultra, but i run on high.

    CPU: i7-9700k
    RAM: 32gb (4x8gb)
    GPU: ASUS 2080 Ti
    Game install HDD: Corsair M.2
    Gameplay monitor: 3440x1440 @ 120Hz

    Ive tried to submit a ticket via the support functions, but all it wants to do is "Start Chat", and that option is greyed out.
    I have the MSinfo and DxDiag files, ive also looked into the event logs.

    Im finding tons of "Game with process id 12076 disconnected."
    Then the same second "Game with process id 12076 connected (API version: 2.3.0)"
    Until the final few lines just say disconnected.

  • longjohn119
    784 posts
    Ive been having the same crashing issue. ~30mins to 1hr gameplay and just CTDs.
    Ive verified files, all good. Divers updated to latest. Hardware can run the game in ultra, but i run on high.

    CPU: i7-9700k
    RAM: 32gb (4x8gb)
    GPU: ASUS 2080 Ti
    Game install HDD: Corsair M.2
    Gameplay monitor: 3440x1440 @ 120Hz

    Ive tried to submit a ticket via the support functions, but all it wants to do is "Start Chat", and that option is greyed out.
    I have the MSinfo and DxDiag files, ive also looked into the event logs.

    Im finding tons of "Game with process id 12076 disconnected."
    Then the same second "Game with process id 12076 connected (API version: 2.3.0)"
    Until the final few lines just say disconnected.


    That's an error most likely caused by the Connect app losing the internet connection ..... I bet it happens at the same time it's making an autosave to the cloud

    It's also most likely the reason people have so many "can't proceed with quest x" problems because if the autosaves are breaking then the save doesn't have data to show that portion of a quest has been completed and bang you are stuck ..... Every quest has a series of 'milestones' and when you complete one of the milestones it autosaves and puts that data in your save file so if it doesn't get written to the save then the game doesn't know that milestone has been completed so you get stuck there forever

  • RedIndianRobin
    188 posts

    So I got a brand new 1TB M.2 NVMe SSD and I have decided to reinstall Win 10 from scratch, all data erased as well and reinstalled Valhalla, so a fresh start.

    Since then, I have been playing for a week without a single crash. I have clocked in over 25 hours in this 1 week. And I am able to play the game by fully OC'ing my 1060 6GB. I don't know what happened but the crashes are fixed for me for the time being. I am on latest drivers.

  • zardozpt
    8 posts

    I am another victim of this issue. Before the latest patch everything was fine. Could play for hours without any issue. After the patch I get these crashes from 5 to 20 minutes or so into the game. It's completely random. I also checked the logs and I see this:
    [17452] 2021-03-14 22:27:45   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (317)       Game with process id 11320 disconnected.
    [17452] 2021-03-14 22:28:15   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (364)       Game with process id 11320 connected (API version: 2.3.0).
    [17452] 2021-03-14 22:28:15   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (317)       Game with process id 11320 disconnected.
    [17452] 2021-03-14 22:28:27   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (364)       Game with process id 11320 connected (API version: 2.3.0).
    [17452] 2021-03-14 22:28:27   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (317)       Game with process id 11320 disconnected.
    [17452] 2021-03-14 22:28:46   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (364)       Game with process id 11320 connected (API version: 2.3.0).
    [17452] 2021-03-14 22:28:46   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (317)       Game with process id 11320 disconnected.
    [17452] 2021-03-14 22:30:43   [12704]   INFO    ApiProcessConnection.cpp (289)          Game with process id 11320 disconnected.
    [17452] 2021-03-14 22:30:43   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (317)       Game with process id 11320 disconnected.
    [17452] 2021-03-14 22:30:43   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (317)       Game with process id 11320 disconnected.
    [17452] 2021-03-14 22:30:43   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (317)       Game with process id 11320 disconnected.
    [17452] 2021-03-14 22:30:43   [12704]   INFO    UplayGameConnectionHandler.cpp (317)       Game with process id 11320 disconnected.
    [17452] 2021-03-14 22:30:44   [ 9144]   INFO    StartView.cpp (812)                                
    [17452] 2021-03-14 22:30:44   [ 9144]   INFO    StartView.cpp (812)    

    After every crash I check the log and can see that the game is always connected/disconnected. This seems to work. But if the game gets 4 or 5 disconnected in a row then it crashes.     

    This is SO annoying.

    Some time ago, it was doing this, I deleted the logs and had to do a windows update. It worked fine for a few days, then it came back again. I see people sharing here all sort of "solutions". I think that none of this works. This is some other issue related to the game's connection to ubisoft's servers. I don't think that there's much that we can do until they fix this.
    It would be great if someone from ubisoft could come here and say something: "we are aware of this but could not find a solution yet", "we know what to do and it will be fixed in the next patch", "this is not something that you can fix with drivers or other setting, it's on our side" to spare us the time...some answer would be nice.

  • SyRauk
    1 posts

    I am also now getting the crash bug. Has happened twice now. Once when I opened the map. The other I was just running around a town when it happened. Never crashed once in Odyssey.

  • Skylinee87
    27 posts

    Patch coming tomorrow in about 14 hours, lets hope it fixes this finally.

  • braudrist
    22 posts
    This post is deleted!
  • RedIndianRobin
    188 posts
    This post is deleted!
  • braudrist
    22 posts

    Still crashes. Oh well, maybe next year.

  • Skylinee87
    27 posts

    That's 3+ months with no fix then, even after they acknowledged the problem early February in the official response in this thread.

    Has anyone tried changing ingame refresh rate (lets say from 144 to 120hz) or reinstalling the game to see if that helped?

  • RedIndianRobin
    188 posts

    @skylinee87 Reinstalling OS from scratch fixed it for me.

Suggested Topics