Welcome to discussions

Quick Suggestions

  • YazX_
    161 posts
    @diegogamer97 I have a 3080 and the game ran fine up until today. Now I get 33 fps. Its laughable but sadly its typical Ubisoft.


    i believe your GPU is not working on the frequency that it should, check GPU usage and frequency in game, sometimes GPU frequency gets stuck on low especially if you have power mode set to adaptive in NCP, i had this problem on my old build where whenever i wake my PC from sleep, GPU starts with low frequency and sometimes gets stuck on that frequency until i restart.

  • Amothan1800
    1 posts

    @ubikobold

    Hi have the same issue like the other guys....

  • QuaWua232
    2 posts

    Hello,
    I have some three solutions that might help:

    1. Disable fullscreen optimalization (in compatibility tab)
    2. Disable Windows Game bar
    3. Launch ACValhalla_Plus.exe (instead of the normal one)


    Good luck with that and I hope some of these will work for you.

  • AllianceStuck
    156 posts

    Can't even get 60fps at 1440p with an rtx 3070 but meanwhile an RX 5700 is matching the performance of the rtx 3070. Lol

    How can an RX 5700 match the performance of the rtx 3070 in valhalla but in other games the 3070 is 35-40% faster than the RX 5700.

  • Quor321
    232 posts

    I'm running a 2070 in 4k with no problem. Only issue is my monitor, have to run at 30 fps along with a few other adjustment to make it run smooth and beautiful. More often then not it's an user error or hardware not the game. Takes more then a GPU to make a game run smoothly.

  • AllianceStuck
    156 posts

    @quor321 I'm running on ultra settings brah

  • DaelosTheCat
    167 posts

    I couldn't disagree with you more. I started playing at 3440x1440p with a GTX 1080 Ti. All settings maxed out with only Resolution Scaling at 80% and I was getting stable 50-60 FPS. Was actually surprised with how well it ran. And then I upgraded to a RTX 3090 🙂

  • Quor321
    232 posts

    @alliancestuck Maybe that's your problem dude. I can run at max too, runs good most of the time but I do run into issues now and then. So I turned it down some and all smooth now and still looks amazing.

  • AllianceStuck
    156 posts

    @quor321 I didn't spend $500 on a gpu to play on anything but ultra settings

  • Akira1364
    13 posts

    @daelosthecat I mean, you were just playing at 2752 x 1152 then...

  • Akira1364
    13 posts

    @alliancestuck What CPU and RAM do you have, and is XMP properly enabled for your RAM?

  • Quor321
    232 posts

    @alliancestuck Like I said previously it takes more then a GPU to run a game. CPU, RAM, did you need to upgrade your power supply when getting a new GPU? With most pre built PCs they usually have the minimum power needed. You can have the best GPU in the world but without the other goodies it might not make a bit of difference.

    Or you are just running with the install drivers on your new GPU. Might want to look into an update.

  • ai_ab
    4 posts

    It looks like the issue on your end. I have RTX 3080s in both my PCs and the average frame rate during the benchmark is around 85FPS at max settings.

  • Akira1364
    13 posts

    @ai_ab I bet they've forgotten to enable XMP, so their ram is running at 2133mhz, which imposes a huge performance hit on cards as fast as the 3070

  • MitchThundercok
    27 posts

    @alliancestuck Then prepare to be eternally disappointed.

  • longjohn119
    608 posts
    @quor321 I didn't spend $500 on a gpu to play on anything but ultra settings

    All you are proving is you don't know anything about graphics hardware ......

    For instance define what the term "Ultra" actually means ...... There is no definition, it's purely a marketing term NOT a technical term ....

    One game's Ultra setting is another game's High setting ..... If you turned down Volumetric Clouds a notch you get much better performance and it has NOTHING to do with your GPU, I don't care if it cost you $1000 Volumetric Clouds is still going to cause your CPU to hitch and stutter ...... I figured that out in 5 minutes because I actually know how to read the graphs in the benchmark and what those graphs mean

    I was able to average 67 FPS @ 1440p with a MSI RTX 2080 Super Seahawk X hybrid watercooled GPU and I have everything maxed out except Volumetric Clouds .... Baisically it's the same performance I get with Odyssey except Odyssey looks better because the LOD isn't nerfed

  • UbiKobold
    Ubisoft Support Staff 636 posts

    Hello again everyone! Thank you for your continued patience. The Game team is currently investigating these FPS drops in the game. If you are using GeForce Now, please contact GeForce Now Support for some additional troubleshooting. However, if not, please create a ticket and attach your MSinfo and DxDiag files. Then provide your ticket number here and I can review the files.

    Official Response
  • WarlordSpinal
    5 posts
    This post is deleted!
  • MeowNuts
    9 posts

    1.10 broke my framerate. Cpu utilization drop from 100% to 50%. Thats for sure. GPU not too sure.

    My fps dropped by 30-50%. Thank you Ubisoft for the wonderful christmas gift by making the game unplayable. I hope you guys enjoy yr christmas.

  • XPS74
    5 posts

    I have exactly the same problem. I didn't change anything, no drivers etc. and played yesterday just fine. Today after Patch 1.1.0 i instantly noticed FPS drops and pressed F1 to ckeck. CPU utilization sits around 50% (before 80-99%) Where only Core 0 and 1 used most and core 2 and 3 only around 15-25%. This update broke the good performance i had. Luckily i am not the only one.

Suggested Topics

Community Details

106
Online
191.5k
Users
32.1k
Topics
161.2k
Posts