ubisoft discussions

Quick Suggestions

  • Ubi-Borealis
    Ubisoft Support Staff 5674 posts

    Hello there @FlingNerd! Welcome to the forums 🙂

    I've merged your post into this ongoing Megathread. I apologise for any confusion that may have been caused.

    As shared by @Garbo3, the development team intend to resolve this issue in a future update. We don't yet have a confirmed release date for this update. Once we know more, this information will be shared within this thread and in the News & Announcements forum.

    Thanks! 😊

    Official Response
  • KatreShka
    1 posts

    Hello, have the same problem but with the different shield. Valkyrie shield is bugged. If I equip it - got default version.

    undefinedundefined

  • Ubi-Borealis
    Ubisoft Support Staff 5674 posts

    Hello there @KatreShka! Welcome to the forums 🙂

    Thank you for sharing your report with us, and for including an image of your shields! The development team have shared that they intend to resolve this issue in a future update. We don't yet have a confirmed release date for this fix. As soon as more information is made available, it will be shared within this thread and in the News & Announcements forum.

    Thank you 😊

    Official Response
  • Ubi-Borealis
    Ubisoft Support Staff 5674 posts

    Hello there!
     
    I'd like to reach out to you all with an update. I'm happy to announce that the development team intend to deploy a fix for the longship shield designs in TU 1.2.2. This update will be deployed 15 June, 2021 at 2 PM CEST / 8 AM ET.
     
    If you are still encountering issues with the ship shields following TU 1.2.2, please don't hesitate to update this thread so we can take a closer look. Please include a video that shows the following:

    • You have the latest Title Update installed on your platform. You can view this information in the opening game menu in the bottom right-hand corner.
    • That the issue continues to persists in-game following this update.

     
    Additionally, please ensure that you have an up-to-date save uploaded to the cloud. We can then pass these reports to the development team for further investigation.
     
    Thank you! 😊

    Official Response
  • afewscarsmore
    83 posts

    @ubi-borealis after patch 1.2.2 jomsviking longship shields (black with red wolf) still appears as dragon (black with red dragon) shields (screenshots above in this thread)

  • Ubi-Mark.
    Ubisoft Support Staff 2171 posts

    Hello @afewscarsmore,

    Thank you for the update. I'm really sorry to hear that the shields are still displayed incorrectly for you. Can you please provide us with a few fresh screenshots showing this along with your main menu (with the number on the bottom-right corner that displays your current game version), so we can reopen this issue with the development team?

    Many thanks and if you have any additional questions, please let us know.

    Official Response
  • auridulis
    70 posts

    The shields are still broken in Title Update 1.2.2. Platform: Ubisoft Connect PC.

    Here's an example of the Asgardian Set.

    undefined

    undefined

  • Ubi-Borealis
    Ubisoft Support Staff 5674 posts

    Thanks for providing us with an image, @auridulis. Would you be able to clarify the issue you're encountering with the shields some more for me? It looks like the Asgard shield designs are showing correctly in that image, if that's the scheme you have assigned. Are you referring to the blank wooden shields?

    If so, could you let me know if the jomsviking with these plain shields are community generated, or ones you have hired throughout the story (such as Birna, Finnr and Bjorn)?

    Thanks!

    Official Response
  • auridulis
    70 posts

    @ubi-borealis

    Thanks for your reply.

    Yes, I was referring to the default shield design and the other blank wooden shields. I would expect all shields to match the selected shield design.

    I do not use community-generated jomsvikings. Here's my crew:

    undefined

    undefined

  • Ubi-Borealis
    Ubisoft Support Staff 5674 posts

    Thanks for clarifying for me, @auridulis! I've passed your report along to the development team so they can take a closer look at this. Thanks for letting me know your crew as well! This will be helpful during testing.

    If we require any additional information from you, we will reach out within this thread.

    Thanks! 😊

    Official Response
  • LA_Frankie
    113 posts

    Update 1.3.0 does NOT resolve this issue.

    The shields continue to look out of place; default shields mixed in with custom shields, some shields missing entirely.

  • DESPERADOZ2010
    19 posts

    I am not sure if this is the same issue. but i have the full Jackdaw-set. and i equip it in my shipyard.. but everytime i start the game it has resetted. like i have no hull,sails,shields etc equipped other then the default ones. 😕

  • Ubi-Woofer
    Ubisoft Support Staff 1268 posts

    Hey everyone,

    I'll provide a quick update on the issues we have so far had reported regarding the longship / river raid ship shield cosmetics below - please let me know if you have any questions, concerns or feedback to share! 🙂

    • After a river raid, the design of the main longship shields changes to match the design of the shields of the river raid longship
      • Status: No longer occurs as of TU 1.2.2
      • Comments: If you notice this issue reoccurring, please provide a video showing this, and we'll be happy to reopen the investigation with the developers.
    • Main longship shield design cannot be updated
      • Status: No longer occurs as of TU 1.3.0
      • Comments: If you notice this issue reoccurring, please provide a video showing this, and we'll be happy to reopen the investigation with the developers.
    • After updating the longship shield design, not all shields are updated / show the correct design
      • Status: Under Investigation
      • Comments: The developers would appreciate any additional images or video clips that demonstrate this issue. Please also make sure to have a recent cloud save available so that we can also forward this for investigation by the team.
    • Main longship and river raid longship cosmetics reset when starting a Mastery Challenge
      • Status: Under Investigation
      • Comments: The issue has been reproduced successfully, and is under investigation at present. Any additional images or videos that demonstrate the issue that could be provided would be greatly appreciated by the development team.
    • Main longship shield design are stuck with the Helheim design even if it is not equipped
      • Status: Cannot Reproduce on TU 1.3.0
      • Comments: This issue has not been reported again since its initial report several months ago, and has not been reproduced since. To reopen this investigation, we would need both a video demonstrating the issue, and for a recent cloud save game to be available for us to investigate further.


    @LA_Frankie - Hey there! Thank you for replying to this thread. I am sorry to hear that as of TU 1.3.0, you are still experiencing issues with the designs of your longships' shields - both in terms of them being missing, or inconsistent. At present, the developers believe the issues with changing the designs of the shields and the longship shields changing to the selected design of the river raid ship to be resolved as of TU 1.3.0, but are still investigating the issues you mention with the shields not all matching consistently or being reverted to the default. To help with the investigation, would you be able to provide screenshots showing the design you have selected with the shipwright, and then how your shields are appearing on your ship(s)? Thank you very much in advance! 🙂

    @DESPERADOZ2010 - Thanks for your reply! It does sound like the issue you are having may be more complex, and could possibly be linked to an ongoing issue whereby cosmetics may be reset after a Mastery Challenge has been completed. Can you please confirm for me if you have recently taken part in any Mastery Challenges, and also provide a short video clip demonstrating the issue? In the video, it would be helpful if you could show your equipped designs, save the game, quit to the menu, and then reload your save game to show that the items are no longer equipped on your ship. Thank you! 🙂

    Official Response
  • afewscarsmore
    83 posts

    ok 1.3 patch and still joms longhip shields have another texture with dragons and not wolf, as it was reported month ago with video and screenshots and seems its not even in least, when it was written that was adressed to dev team

    "strongest support ever" for post launch free game mode rewards

  • Ubi-Borealis
    Ubisoft Support Staff 5674 posts

    Hello there @afewscarsmore!

    I'm sorry to hear that you're having problems with the Jomsviking shields, and that the design shows as a dragon instead of a wolf. This is something that I've noticed in my own game, and I can assure you that it has been reported to the development team for further investigation. We don't yet have any updates to share with you at this time. I'd recommend keeping an eye out within the News & Announcements forum for any future updates.

    Thanks! 😊

    Official Response
  • afewscarsmore
    83 posts

    @ubi-borealis patch 1.3.1 with new river raids maps and its still not fixed

  • Ubi-TheBerry
    Ubisoft Support Staff 2456 posts

    Hey there @afewscarsmore ,

    At the moment we're still awaiting further news from the team who are continuing to investigate this issue, so no fix date has been provided yet.

    When we do receive news, we'll keep players updated here.

    Thank you for your patience!

    Official Response
  • afewscarsmore
    83 posts

    still texture bug, even after update

    keeping patient since april, but seems ubisoft just dont care

  • Lord_MacLeod
    1 posts

    Yes, shield display is still a complete mess. Annoying.

  • Ubi-Borealis
    Ubisoft Support Staff 5674 posts

    Hello there,

    I apologise for the delayed response. Thank you for continuing to update this threads with your reports regarding the ship shields.

    For clarity's sake, I'd like to provide an update regarding the investigations that have taken place with the ship shields. If you don't see the issue you're experiencing listed below, please don't hesitate to let us know so we can investigate further:

    • When changing shield cosmetics, some will remain as default
      • Investigation Status: Under investigation
      • Comments: If you have been affected by this issue, please can you provide us with some screenshots or a short video that shows what you have tried to change your ship shield cosmetics to, and that they remain as default. Additionally, please can you ensure that your affected save file has been uploaded to the Cloud? You can check this by looking for the cloud icon on your most recent save.
    • Shields on Main Longship appears upside down
      • Investigation Status: Under investigation
      • Comments: If you have been affected by this issue, please can you provide us with some screenshots or a short video that shows what you have tried to change your ship shield cosmetics to, which Longship they have been assigned to, and that they show as upside down in-game. Additionally, please can you ensure that your affected save file has been uploaded to the Cloud? You can check this by looking for the cloud icon on your most recent save.
    • Jomsviking shield icon is a wolf, but the design is a dragon
      • Investigation Status: Under investigation
      • Comments: If you have been affected by this issue, please can you provide us with some screenshots or a short video that shows what you have tried to change your ship shield cosmetics to, which Longship they have been assigned to, and that they show as upside down in-game. Additionally, please can you ensure that your affected save file has been uploaded to the Cloud? You can check this by looking for the cloud icon on your most recent save.
    • Main Longship shields change to River Raid Longship shields after a River Raid.
      • Investigation Status: Resolved following TU 1.2.2
      • Comments: This issue has been marked as "Resolved" following the release of TU 1.2.2. If your still encountering a shield cosmetic change following a River Raid, then please can you let us know within this thread? We can then investigate this further.
    • Longship Shields change to Helheim Shields
      • Investigation Status: Could not Reproduce following TU 1.2.2
      • Comments: This issue has been marked as "Resolved" following the release of TU 1.2.2. If your ship shields are reverting to the Helheim cosmetic, then please can you let us know within this thread? We can then investigate this further.
    • Unable to equip Jackdaw Shields
      • Investigation Status: Could not Reproduce following TU 1.3.0
      • Comments: This issue has been marked as "Resolved" following the release of TU 1.3.0. If you're unable to equip any of your shield cosmetics, then please can you let us know within this thread? We can then investigate this further.
    • Main Longship and River Raid cosmetics reset following a Mastery Challenge (we have a dedicated Megathread for this issue)
      • Investigation Status: Resolved following TU 1.3.2.
      • Comments: This issue has been marked as "Resolved" following the release of TU 1.3.2. If you are still encountering a cosmetic reset, then please can you let us know within this thread, as the original Megathread has now been locked. We can then investigate this further.


    If you are experiencing a different issue to the ones listed above, then please can you provide us with a full description of the issue, as well as share any images/video that display the issue in-game? We can then forward these for further investigation by the dedicated teams.

    Thank you 😊

    Official Response

Suggested Topics